Művészet az Életért Alapítvány
...amikor a művészetek életre kelnek...


HÍREK
Zene az Életért
- 2011.07.05.

A "Szabadnak Születtem" címmel hárfa-zongora CD került kiadásra az Alapítvány támogatásával.
Ez a lemez egy 10 éves zeneszerző-hárfaművész kislány zenei gondolatai és tisztelgése  Dr. Geréb Ágnes előtt, aki a bábája volt.
Dr. Geréb Ágnest, minden 1000. magyar állampolgár világra segítőjét, a háborítatlan szülés eszméjének magyarországi úttörőjét lobbi érdekek miatt fogságban tartják 2010. október 5. óta! 
Gáll Isis zenei üzenete összefogásra szólítja fel az ép lelkű felnőtteket, hogy egy olyan világot dolgozzanak ki, amiben érdemes megszületni és felnőni!
A CD vásárlásával segítheted Dr. Geréb Ágnes ügyét.
Hallgass bele a www.gregorgall.com honlapon és rendeld meg az arielle@gregorgall.com címen (3000 Ft+postaköltség)!!


Angyal a Parlamentben
- 2010.03.24.

A Művészet az Életért, Élet a Művészetért Alapítvány mottója: ”Ha az ember képes megtalálni az értékeket saját kultúrájában és egy másik nemzet kultúrájában, nagyobb lesz a tisztelet és a megértés, kevesebb a rombolás és lakhatóbbá válik a világ, amiben élünk! Ennek szellemében az Alapítvány céljaiért alkotó legfiatalabb művészének, Gáll Isis hárfaművész-zeneszerzőnek a hárfa koncertjével támogatta a Radnóti Miklós Antirasszista Díj átadó ünnepséget a Parlamentben. Erről többek között az alábbiakat írta a főszervező:

"Az aranyosan csillogó termben megjelent egy kis-nagy lány, és elkezdett nekünk hárfán játszani Az erre az alkalomra komponált szerzeménye, "Az Élet győzelme" nem harsányan szól, hanem mint egy búvópatak életet adó vízsugara jut el füleinkig.Talán szomorú, de lelkesítő, reménytkeltő. Mai állapotainkra teljesen igaz! Telt házzal a felsőházi teremben mindnyájan némán, megilletődve hallgatjuk... Mintha angyal szált volna le az aranyozott díszítések mögül hozzánk!"
Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke

tovább >>Az Élet bálja
- 2010.02.13.

A 10 éves zeneszerző hárfaművész Gáll Isis egyik saját szerzeményével nyította meg az Élet bálját 2010. február 12-én a Csekonics Palotában.
A tombola fő nyereménye a "Konstrukció" c. Gáll Gregor bronzszobor volt.
A bál nyereségét az egyéb támogatásokkal együtt három, a szüleit nélkülöző ifjú tehetség továbbképzésére fordítják a bál szervezői.

tovább >>Zsámbéki-medencei rajzverseny 2005

Több mint 400 gyermek vett részt

azon az új és meglepő rajzversenyen, amelyet a Zsámbéki-medence 14 településéből meghívott iskolásoknak szervezett a Művészet az Életért Alapítvány.
A verseny témájául a környék településein élő hivatásos művészek alkotásaiból rendeztek kiállítást. A bemutatott szobrokat, festményeket, üveg, kerámia, textil és fotó műtárgyakat a gyermekeink a saját látásmódukhoz híven rajzolhatták a két héten át tartó versenyen.
Herceghalmon a TALENTIS Programiroda feletti HKG Rt. Tanácsterme szolgált a rendezvény helyszínéül.
A művészek minden részvevő osztálynak tárlatvezetést tartottak. Megismertették a tanulókkal a művek különleges kivitelezési technikáit, és a művészi kommunikáció rejtelmeibe is beavaták őket.
A kiállító művészekből álló zsűri a sok tehetséges munka láttán kénytelen volt túllépni a hagyományos díjazások megszokott rendjén. Eredetileg csak első-második és harmadik helyezéseket adtak volna az iskolák minden korosztályának. Végül úgy döntöttek, hogy a “Jók Közül a Legjobb Díjat” osztanak ki 74(!) tanulónak, akiknek tényleg kiemelkedően szépek voltak a munkái.
A rajzverseny hatalmas képanyagának java május 30-tól június 3-ig látható volt Herceghalmon a Kulturális és Egyházi Központban. A díjátadási ünnepséget június 2-án délután 6-órakor tartották. Telt ház volt!
Nagy Zsolt, a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht igazgatója elismerését fejezte ki beszédében a rajzverseny rendezéséről és a kiállított alkotásokról.
A Telki és a Herceghalmi Iskolából érkezett gyerekek szavalással, mesemondással, zenéléssel tovább emelték az est hangulatát. A 74 nyertes egy-egy díszes oklevelet kapott a tizennégy zsüritag művész nevével. Kaptak még egy rajzmappát is, mely külön erre az alkalomra készült a támogatók emblémáival, mellé rajzlapokkal és egy doboz zsírkrétával. Minden részvevő iskolának egy bekeretezett elismerő oklevelet is adtak.
Kiemelt elismerést kapott a Telki iskola, amelyből a legtöbb nyertest érkezett, illetve a pátyi rajztanárnő, Polevka Ágota, akinek a tanítványai kiemelten jó rajzokat készítettek. A közönség szavazhatott 4 különdíjra. A közöségdíjak, az egyik művészünk által készített kerámia ceruzatartók, illetve a Zsámbéki-medence Életminőség Egyesület művészi eszközökből álló összeállításai voltak.
Köszönjük a támogatást a TALENTIS Programnak és a Művészeti és Szabadművelődési Alapítványnak, a KEK-nek, a HKG-nak, illetve minden részvevő művésznek és iskolának!
meghívólevél

Tisztelt Intézmény vezető!

Tisztelt Érdeklödő Szülő!


A Talentis Programiroda segítségével a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht. és a Művészet az Életért Alapítvány közös szervezésében egy rajzversenyt tervezünk.

A Zsámbéki-medencében alkotó művészek egy kiállítást rendeznek a tanulóknak részére a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tanácstermében (cím: 2053 Herceghalom, Gesztenyés u.3).

A gyerekek - egy rövid tárlatvezetés után - a hozzájuk legjobban kommunikáló műalkotást lerajzolják, saját nézőpontjukból.

Május végén egy kiállítást rendezünk a gyerekek rajzaiból és díjazzuk a legszebbeket. A díjak művészeti alkotások lesznek.

Négy korkategóriát tervezünk: elsős-másodikosok, harmadikosok-negyedikesek, ötödikesek-hatodikosok és a hetedikesek-nyolcadikosok.

Részvételükre feltétlenül számítunk, mivel a Művészet az Életért Alapítvány azon dolgozik, hogy a Zsámbéki-Medence kiemelkedően rangos művészeti eseményekkel az egyik legértékesebb, legismertebb és ezért legtámogatottabb EU-regióvá váljon.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek, mint a jövő civilizáció alkotói, ismerjék meg a művészeti értékeket, amelyek megtalálhatók a környezetükben. Ők is akarjanak alkotni, értékeljék az esztétikát és értsék a művészetet.

Gáll Arielle belga zongoraművésznő 1997-ben alapította a "Művészet az Életért, Élet a Művészetért Alapítvány"-t ezzel a mottóval:
<1>"Ha az ember képes megtalálni az értékeket saját kultúrájában és egy másik nemzet kultúrájában, nagyobb lesz a tisztelet és a megértés, kevesebb a rombolás és lakhatóbbá válik a világ, amiben élünk."

TŐBB INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS a 06 23 319 098 v 06 30 9513 000 tel.számon vagy e-mailen (arielle(kukac)gregorgall(pont)com

Tisztelettel,

Főszervező: GÁLL Arielle


Pedagogusok véleményei

A Csabdi Általános Iskola tanulói és nevelői nevében köszönöm e csodálatos alkalmat a művészetek megismerésére, amit nekünk biztosítottak. Sok hasonlóra lenne szükség mindenki gazdagodása érdekében!
Csabdi Általános Iskola igazgatója


Köszönjük a nagyszerű kezdeményezést.
Telki Általános Iskola 1-4. o.


Kedves szervezők!
Nagyon köszönjük a lehetőséget, amellyel egy kicsit kimozdíthattuk gyermekeinket az otthoni megszokott környezetből és itt sok érdekes műalkotással -méghozzá környékbeli művészek alkotásaival- ismerkedtünk meg, ismerkedhettünk meg. Remélem elég jó rajzok születtek.

Telki Általános Iskola 5., 6., 7.osztály


Köszönjük a lehetőséget, hogy a gyerekek megismerkedhettek környékükön élő művészek alkotásaival.
Ez a programsorozat hozzájárul a gyermekek szemléletének formálásához, a kortárs művészet alkotásain keresztül testközelből ismerkedhetnek meg a művészeti irányzatokkal.
Ők is átéhetik az alkotás örömét. Köszönet érte és munkájukhoz kívánok sok-sok erőt, és szép sikereket kívánunk a művészeknek.

Általános iskola Csabdi 1-2.osztályos tanítók


Köszönjük a Csabdi Általános Iskola diákjai és pedagógusai nevében a vendéglátást, a kitűnő ötletet: a gyerekek alkotásban töltött ideje, a visszatérő élmények, leginkább pedig az együvétartozás öröme maradandó emlékké válik. Köszönet az ötletadónak és a vendéglátónak!
Általános iskola Csabdi 3-4.osztályos pedagógusok


Nagyon érdekesnek találtuk a kiállítást. A gyerekek élvezettel rajzoltak, tettszett nekik. Legközelebb is megnézzük majd ha lesz.
A szobrokat találták a legérdekesebbnek az 1-3. osztályos gyerekek. Köszönjük, hogy értesítettek minket és itt lehettünk.

Premontrei Napköziotthon 1-3. o.


Érdekes, szép dolgokat láttunk. A gyerekek figyelmesen végignézték az alkotásokat. Örömmel kezdtek a rajzoláshoz. Köszönjük a lehetőséget, hogy megint láthattuk és halhattuk a művészpár alkotásait és a környező településen lakók alkotásaival is megismerkedhettünk.
Herceghalomi Általános Iskola 1-2. o.


A gyerekek és magam nevében is szeretném megköszönni a színvonalas programot, a lehetőséget, a szervezést. Kis iskolánknak nehezen és ritkán adódik ilyen lehetőség. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, kreativitásukat kibontakoztathatták. Köszönjük az élményt!
Csabdi Általános Iskola 5. o. f.


Gratulálok a szép kiállításhoz. Öröm az a tény, hogy a térségben ilyen sok művész él és alkot. Remélem, hogy még sok művészeti élménnyel megajándékoznak minket.
Herceghalomi Általános Iskola 2. o. f.


Gratulálunk a kiállítás rendezőinek. Örülök a lehetőségnek, hogy a helybeli művészek munkáival megismerkedhettük. Hasznos a gyerekek számára is.

Nagyon tetszett a kiállítás. Örülök, hogy megismerhettem a zsámbéki medence művészeinek a munkáját. Sok sikeret és jó egészséget kívánok az alkotóknak.

Herceghalomi Általános Iskola 3-4. o.


Örömmel tölt el, hogy itt lehetünk. A gyermekek így közelebb kerülhetnek a művészethez, közben maguk is elkészíthették kis műveiket. Az alkotást segítette a csodálatos zene, ami szinte szárnyakat adott az alkotáshoz. Mindenképp nyertesek vagyunk! A művészeknek további jó alkotást kívánunk!
A bicskei József Attila Általános Iskola tanulói és tanárai.


Köszönjük a lehetőséget, a közös alkotáshoz. Minden tanuló átélheti a “múzeumi órák” élményét, a sokszínű, különféle technikákkal készült szobrok, festmények közvetlen közelünkben megfoghatóak. A művészeknek gratulálunk és további örömteli sikeres alkotómunkát kívánunk.
A pátyi tanulók nevében


Tanulók véleményei

- Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy beleszippanthatunk a művészet levegőjébe.
- Nagyon szépek voltak az alkotások. Igazán tetszettek.
- Köszönjük, hogy részt vehettünk ezeknek az alkotásoknak kiállításán. Ilyenben nem minden nap részesül az ember.
- Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a csodálatos és szép kiállításon.

Herceghalomi Általános Iskola 5-6. o. tanulói


Nagyon tetszettek a művek. Főként azért, mert eredetiek! A festmények nagyon szépek!
Herceghalomi Általános Iskola 8. o. tanulói


Nagyon szépek a képek és a szobrok. Kösszönjük azt a lehetőséget, hogy részt vehettünk és megtekinthettük a kiállítást. Zsírkrétával elég nehéz volt a dolgunk, de mégis jó volt.
Csabdi Általános Iskola 7-8. o. tanulói


Nagyon élveztük a kiállítást, legjobban Gáll Gregor fényképei tettszettek, mert fantáziadúsak voltak. Érdekes technikával készült képeket és szobrokat is láttunk. Szobrok közül legjobban a kezek tetszettek nekünk.
Mányi Hársfadombi Általános Iskola 8. o. tanulói


Szülők véleményei

A kiállítást nézve ismét megerősítést nyer bennem, hogy milyen termékeny, gazdag, változatos hely a Zsámbéki medence. Az itt élőket mélyen inspirálja a táj szépsége. Életöröm, energia, dinamizmus hatja át az alkotásokat. Tisztelet a múltnak, nyitottsága a jövőre. Öröm látni, hogy e térség ilyen sok művészt vonz, és ad bölcsőt az alkotóknak a kibontakozáshoz.
Etyeki szülő

Honlapkészítés