Művészet az Életért Alapítvány
...amikor a művészetek életre kelnek...


HÍREK
Zene az Életért
- 2011.07.05.

A "Szabadnak Születtem" címmel hárfa-zongora CD került kiadásra az Alapítvány támogatásával.
Ez a lemez egy 10 éves zeneszerző-hárfaművész kislány zenei gondolatai és tisztelgése  Dr. Geréb Ágnes előtt, aki a bábája volt.
Dr. Geréb Ágnest, minden 1000. magyar állampolgár világra segítőjét, a háborítatlan szülés eszméjének magyarországi úttörőjét lobbi érdekek miatt fogságban tartják 2010. október 5. óta! 
Gáll Isis zenei üzenete összefogásra szólítja fel az ép lelkű felnőtteket, hogy egy olyan világot dolgozzanak ki, amiben érdemes megszületni és felnőni!
A CD vásárlásával segítheted Dr. Geréb Ágnes ügyét.
Hallgass bele a www.gregorgall.com honlapon és rendeld meg az arielle@gregorgall.com címen (3000 Ft+postaköltség)!!


Angyal a Parlamentben
- 2010.03.24.

A Művészet az Életért, Élet a Művészetért Alapítvány mottója: ”Ha az ember képes megtalálni az értékeket saját kultúrájában és egy másik nemzet kultúrájában, nagyobb lesz a tisztelet és a megértés, kevesebb a rombolás és lakhatóbbá válik a világ, amiben élünk! Ennek szellemében az Alapítvány céljaiért alkotó legfiatalabb művészének, Gáll Isis hárfaművész-zeneszerzőnek a hárfa koncertjével támogatta a Radnóti Miklós Antirasszista Díj átadó ünnepséget a Parlamentben. Erről többek között az alábbiakat írta a főszervező:

"Az aranyosan csillogó termben megjelent egy kis-nagy lány, és elkezdett nekünk hárfán játszani Az erre az alkalomra komponált szerzeménye, "Az Élet győzelme" nem harsányan szól, hanem mint egy búvópatak életet adó vízsugara jut el füleinkig.Talán szomorú, de lelkesítő, reménytkeltő. Mai állapotainkra teljesen igaz! Telt házzal a felsőházi teremben mindnyájan némán, megilletődve hallgatjuk... Mintha angyal szált volna le az aranyozott díszítések mögül hozzánk!"
Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke

tovább >>Az Élet bálja
- 2010.02.13.

A 10 éves zeneszerző hárfaművész Gáll Isis egyik saját szerzeményével nyította meg az Élet bálját 2010. február 12-én a Csekonics Palotában.
A tombola fő nyereménye a "Konstrukció" c. Gáll Gregor bronzszobor volt.
A bál nyereségét az egyéb támogatásokkal együtt három, a szüleit nélkülöző ifjú tehetség továbbképzésére fordítják a bál szervezői.

tovább >>2005 szept 18Művészek a Zsámbéki Medencéért (2005-ben)

Gáll Árielle belga zongoraművésznõ 11 éve választotta új hazájának Magyarországot. Azóta végzi itt kultúra-mentõ és építõ munkáját, az általa létrehozott Műveszet az Életért Alapívány segítségével. A műteremházának otthont adó Herceghalmon és környékén két éve egy új kulturális hagyományt indított el. Ez a program a „Művészeti Barangolások a Zsámbéki-medencében”.
Mindebben együttműködtek a régióban élő aktívabb művészek, akik megtalálhatók a www.muveszetesoktatas.shp.hu interenetes honlapon, a Talentis Program, a Zsámbéki-Medence Térségfejleszto KHT, a Zsámbéki-Medence Életminõség Egyesület, Zsámbéki-Medence Idegenforgalmi Egyesület, valamint szponzorként a környék számos vállalkozója.
Az a közös céljuk, hogy az itt együttesen bemutatkozó, ismertebbé váló művészek, mint e térség kulturális értéknövelõi, erősítsék az affinitást a Zsámbéki-medence iránt a bent élők és a kintiek lelkében. Ki ne értené, hogy miért fontos ez az itt élõknek? A lakosság egyre szélesebb köre várja bizakodva az eredményeit annak, hogy a Medence 14 településének önkormányzatai a TALENTIS Programhoz csatlakozva sok-milliárd Eurós, 20 éves regionális fejlesztési programba szövetkeztek ZSÁMERT néven.
A régió szeretetében megnyilvánuló lakossági lelkület nélkül azonban a mindannyiunk felemelkedését segítõ tervezet a passzív értetlenség és ellenállás mocsarába süllyedhetne.
A tudásalapu civilizáció megteremthetőségén dolgozó TALENTIS Programra azért is tekintenek segitő szándékkal az Alapítvány, az alkotók és más tenniakaró embertársaink, mert a társadalom-, a kultúra-, a művészetek állapotaban tapasztalható bajok éppen a nemtudásból származnak! A Tudás, és a Tudással rendelkező Ember legfőbb próbája az arra való képessége, hogy elérje, hogy a dolgok jól menjenek! Tehát ahol nem mennek jól a dolgok, ott hiányoznak a kultúrából a tudásra érdemes adatok, és helyettük valami törmelékkel köttetik le a tanulásra szánt figyelmünk. Pedig a történelem már számtalanszor bebizonyította, hogy a szerethetõ saját művészet által teremtett saját kutúra nélkül még a legjobban szervezett, nagy-erejű népességek is csak a területeikrõl kiszoruló, és végül szétszóratásra ítélt, barbár hordákká váltak. Amiben most bent vergődünk, a fogyasztói civilizáció, és gerjesztői sajnálatos módon nem rendelkeznek ennél inteligensebb jövőképpel. Egyetlen kicsorbult eszközük az elmaradott, 19. századvégi, a társadalom manipulációjára átpszichológizált mateialista “vallás”, a pláza-templomokkal. Híveik a konzumidióta rabszolgaság haszonélvezői. Ők azok, akik olyan sandán, ingerülten néznek a fizikai univerzumot teremtő, önmagukat szabadabb állapotban megörző szellemi lényekre, a MŰVÉSZEKRE, mint ketrcbe zárt majmok a fejük felett eldübörgő űrhajóra! Mi alkotók, nekik is szeretnénk segíteni, őket is feljebb emelni, hozzájuk is szólni az esztétika finom hullámhosszán, hogy jöjjenek ki cinikus csüggedtségeikből!
Tehát a Művészeti Barangolások - „Nyitott Műhely Nap”- program sorozata mindannyiunkért indult, a Gáll Gregor műteremház-nyitó ünnepséggel Herceghalmon . Az elhuzódó tél után valóságos ajándék volt a ragyogó napsütés a megnyitó szerencses résztvevőinek. Nagy Zsolt úr, a Zsámbéki-Medence Tersegfejleszto KHT igazgatója ünnepi nyitóbeszéde után meggyújtotta a MŰvészetek Lángját a kiállito terasz réz-pilon oltárán.
A térség sajtójában, és az országos orgánumokban is megjelent hír hallatán a szépre, a mûvészetre fogékony családok sokasága indult az egy napra kitárult műtermeket felfedezõ körútra. A településeken élõ művészekhez térkép-mellékletes kiadványok segítették eljutni az érdeklõdõket. A látogatóba érkezõ családok egy-egy tombola-jegyet kaptak a művészektõl. Ezekért Biatorbagyon a Közösségi Házban tartott záró rendezvényen szép tárgyakat nyerhettek. Itt egy közös kiállításon együtt láthattuk a Művészeti Barangolások során külön-külön meglátogatott műtermek termését! Megkóstolhatták a térség kiváló borait a töki Kovács Picétől, és a finom sajtjokat az etyeki Nagy Zsuzsától. Rigó Zoltán borász pedig az összes akív résztvevőt megajándékozta egy-egy üveg kiváló borral, amiért külön köszönet illeti!
Társadalmi köszöntő beszédében Dr. Palovics Lajos úr, Biatorbágy polgármestere méltatta a tizennegy települést együttesen erősítő, állampolgári aktivitásból működő kulturális eseményt! A művészi-bölcseleti tartalmakat is hordozó megnyitó beszédében Gáll Gregor szobrászművész többek között az alkotók semmi mással nem pótolható, Emberség mentő szerepéről szólt hozzánk.
2005 tavaszán így vitte tovább tiszteletre méltó hagyományát egy remélhetõleg sok éven át a Zsámbéki Medencére közfigyelmet irányító művészeti rendezvény-sorozat, amely idõvel egy Medence - Fesztivállá is kinõheti magát.

2005. 03. 31. Herceghalom,
Gregor d'Arc (www.gregorgall.com)


Azt írták róla...

Válogatás a szeptemberi vendégkönyvi beírásokból

Nagyszerű ötlet ez a rendezvény! A Művészek újat adtak az egész családunknak. Olyan dolgokkal találkoztunk, amivel ezelőtt soha! Köszönjük! O. család


Olyan csodásra sikerült ez a rendezvény, hogy meg kell ismételni!
Tisztelettel, B. család


Köszönjük a termékeny, kedves és vonzó művész vendégszeretetét.
V. K. és L. J.


Nagyon ötletes a játszótér, jól sikerült. Jövőre is eljövünk a művészeti Barangolásokra. P. T.


Nagyon nagy élmény és öröm töltött el. Gratulálok!
Szeretettel, K. E.


Gratulálok, igen szépek a szobrok, öröm itt lenni ebben a légkörben. További sok sikert kívánok. Szívesen jövünk máskor is. S. É.


Örömmel vegyes kíváncsisággal jöttünk ide, és amit találtunk, az álomszerű, szép, elegáns és otthonos. A szobrok pedig mint ha nekem készültek volna. Köszönöm. V. I.


Elérkezik hozzám az üzenet. És ezt köszönhetem Nektek, mert alkottok, és Nektek, mert megtanítottatok látni. B. A.


Köszönet a csodás játszótérért a gyerekek nevében. B. J., Zs., Gy.

Tisztelt Szervezők!

Nagyon tetszettek a szobrok és a játékok. Sok-sok örömet és sikert a céljaitokhoz! Szórakozással együtt lehet az esztétikát megérni és megérinteni. Gratulálunk: B. Zs. és családja

A hűvös idő ellenére is szép számmal összejöttünk. Ami elindult itt Herceghalmon, ez pedig a művészet iránti figyelem. B. család

Csak gratulálni tudok a szép naphoz. Remélem, sikeres tradició válik belőle! Sz. N.


Per fortuna per appressare l�arte non occore parlare la stessa lingua!
C. L. Italia

A szín szerepéhez gratulálok, Leonardo-i a gondolat, hogy a romló fal-vakolat csataképeket rejt. Szerencsésen viszed át új terepre.
Tisztelettel
J. K. Sándor.

Gratulálunk a Nyitott Műhely programhoz, örülünk a kezdeményezésnek, gyönyörű fotók. T.Z.

Fantasztikus látásmód ad ilyen fantasztikus képeket.
Gratulálok!
G.Z.

A művészeti barangolás első színhelyéül választottam ezt a helyet. Örömmel tapasztaltam, hogy a művészet ápolását itt generációkon keresztül átmentik. Gratulálok a szép alkotásokhoz, és köszönöm a művek bemutatását. Külön boldogság töltött el, hogy a hagyományőrzés fontosságára is példát láthattam.
S. B.

Rendkívüli élményben volt részem. Sok szeretettel.
K. E.
Erdély

Ezen a helyen érdemes lenne állandó kiállítást fenntartani. Engem különösen az üvegek nyűgöztek le.
B.J.


Művészek a Zsámbéki Medencéért (2004-ben)

Gáll Árielle belga zongoraművésznő 10 éve választotta új hazájának Magyarországot. Azóta végzi itt kultúra-mentő és építő munkáját. Most éppen új kulturális hagyományt indított el a műteremházának otthont adó Herceghalmon és környékén. Ez a program a „Művészeti Barangolások a Zsámbéki-medencében, a Kultúra Napján, szeptember 19.-én.”
Kultúra-szervező munkásságát támogatta a Talentis Program, a ZSÁMERT, a Zsámbéki-Medence Életminőség Egyesület, és az első körben csatlakozó művészek, valamint szponzorként a környék számos vállalkozója.
Az volt a közös céljuk, hogy az itt ismertté vált művészek, mint a táj kulturális értéknövelő tényezői, megnöveljék az affinitást a Zsámbéki-medence iránt. Ki ne értené, hogy miért fontos ez az itt élőknek? Egyre szélesebb körben ismert, hogy a Medence 14 településének önkormányzatai több száz-milliárd Eurós, 20 éves regionális fejlesztési programba szövetkeztek ZSÁMERT néven.
A régió szeretetében megnyilvánuló lakossági lelkület nélkül azonban a mindannyiunk felemelkedését segítő tervezet a passzív értetlenség mocsarába süllyedhetne. A történelem már bebizonyította, hogy szerethető saját művészet nélkül még a legjobban szervezett, nagy-erejű népességek is csak a területeikről kiszoruló, és végül pusztulásra ítélt barbár hordák maradtak.
Gáll Árielle, hogy segítsen az itt élőknek egy Zsámbék-medencei térségi öntudat kifejlesztésében, együttes bemutatkozásra kérte fel az itt élő közel száz hivatásos alkotóművészt.
A Művészeti Barangolások - „Nyitott Műhely Nap”- program sorozata a Gáll Gregor szobor-játék parkavató ünnepséggel indult Herceghalmon. A megnyitón résztvett Schnaider László úr, Herceghalom polgármestere, Dr. Takács Ernő úr, a Talentis Program igazgatója. Nagy Zsolt úr, a ZSÁMERT igazgatója ünnepi nyitóbeszéde után meggyújtotta a Művészetek Lángját a Gáll Gregor szoborpark bazaltkő-orgona oszlopsorán.
A kicsik birtokba vették a műalkotásokat: pl. a hatalmas szárnyaló Angyalszobor-hintákat és az ősi vitorlás-hajót idéző csúszdát, amelyből egy óriási lengő-ágyba érkezhetnek. Ezek a játékos alkotások azt sugallhatják, hogy dagálykor az öbölben a kis és nagy hajók egyszerre emelkednek. Egyúttal egy arra irányuló törekvést jelképeznek, hogy a bőség dagályát hívják meg országunkba.
Telkin, a Művészek Házában Bujáki László „Itthon Vagyok”cimű köztéri szoboravatóját öt művész kiállitása kisérte és a helyi kórus koncertje. Itt is a látogatók százai részesülhettek a művészet lélekemelő áldásában.
A térség sajtójában, és az országos orgánumokban is megjelent hír hallatán a szépre, a művészetre fogékony családok sokasága indult az egy napra kitárult műtermeket felfedező körútra. A településeken élő művészekhez térkép-mellékletes kiadványok segítettek eljutni az érdeklődőket. A felnőtt látogatókkal együtt érkező gyermekek tombola-jegyeket kaptak a művészektől. Ezekért Pátyon a pincehegyi záró rendezvényen szép tárgyakat nyerhettek.
Ezzel kezdetét vette egy remélhetőleg sok éven át a Zsámbéki Medencére közfigyelmet irányító művészeti rendezvény-sorozat, amely idővel egy Medence - Fesztivállá is kinőheti magát.

Honlapkészítés